Avstem bankpost mot kunde eller leverandør

Dersom du har fått inn en banktransaksjon for en inn- eller utbetaling mot kunde eller leverandør som ikke er bokført i regnskapet, er det mulig å bokføre og avstemme denne bankposten i én handling. Eksempelet viser hvordan du matcher en bankinnbetaling mot en kundefaktura, men prinsippet er det samme for leverandør.

Velg Kunde for å få en oversikt over alle åpne poster på kunder. For å matche en banktransaksjon mot en kundefaktura, klikker du på banklinjen og den åpne posten og velger Avstem:

cs. Avstem bankpost mot kunde eller leverandør 1.png

Du får nå opp et nytt vindu som viser bankinnbetalingen og salgsfakturaen. Velg Bokfør og avstem.

cs. Avstem bankpost mot kunde eller leverandør 2 um.png

Når du bokfører og avstemmer, skjer det i praksis tre ting:

• Du bokfører innbetalingen på hovedbokskonto for bank
  • Du avstemmer postene i bankavstemmingsbildet
  • Du matcher åpen post mot salgsfaktura slik at fakturaen får status betalt