Vanlige spørsmål om RGB

Hvordan går jeg frem hvis jeg allerede har en autobankavtale og er opprettet som bankbruker?
Hvis selskapet ditt allerede har en eksisterende autobankavtale og du er bankbruker, følger du disse trinnene:

1. Start med å etterbestille RGB-funksjonen her: Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB): Etterbestilling

2. Husk at RGB også må aktiveres i nettbanken din, og brukeren må ha nødvendige tillatelser.

3. Når en eksisterende bankbruker forsøker å utføre sin første betaling, vil det komme opp et varsel om at BankID ikke er verifisert eller har utløpt.

Følg stegene i veiviseren. Med unntak av utsendt e-post vil disse tilsvare veiledningen her: Opprettelse av Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB)

cs. Vanlige spørsmål om RGB 1 um.png

Jeg får melding om at to-faktor verifisering kreves. Dette har ikke vært påkrevd tidligere?
Når du bruker RGB-funksjonen, blir det innført to kontroller:

1. BankID som er gyldig i 90 dager

2. To-faktor verifisering som må gjennomføres ved hver utbetaling

Du kan aktivere to-faktor verifisering ved å gå til Min profil i toppmenyen og velge Brukerinnstillinger på følgende måte:

cs. Vanlige spørsmål om RGB 2 um.png

Under Utbetalingsbunter finner jeg valget om Godkjenn på hver betalingsbunt. Hva innebærer godkjenning?
Godkjenn er en funksjon som brukes for å ettergodkjenne betalinger som har feilet eller som krever flere godkjennelser/attestasjoner i nettbanken.

Det er viktig å merke seg at bankbrukeren som forsøker å bruke godkjenningsfunksjonen også må være lagt til som en godkjent bruker i nettbanken. Hvis det er krav om at flere brukere må godkjenne en betaling i nettbanken, må alle nødvendige brukere velge Godkjenn i økonomisystemet for at betalingen skal bli fullført i nettbanken.

Jeg ønsker å avbestille RGB-funksjonen. Hvordan går jeg frem?
For å gå tilbake til manuell ettergodkjenning i banken, kan du gjøre følgende: Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Bank. Gå til fanen Innstillinger for bank, og fjern deretter haken under avsnittet for Regnskapsgodkjente Betalinger.

Når du fjerner haken og lagrer innstillingene sendes det melding til bakenforliggende systemer om avbestilling. Merk at avbestilling ikke er øyeblikkelig og må ferdigbehandles først.

cs. Vanlige spørsmål om RGB 3 um.png