Ny autobankavtale (RGB)

Under finner du en stegvis veiledning for hvordan du kan aktivere Autobank-funksjonen i økonomisystemet, inkludert valg om regnskapsgodkjente betalinger [Hva er Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB)?] eller manuell ettergodkjenning i nettbanken.

NB: Dersom det allerede finnes en eksisterende autobankavtale i systemet, kan du lese hvordan du oppretter en ny nederst i denne artikkelen.

Steg 1:

Aktiver Autobank via Markedsplassen:

aktiver autobank.jpg

Steg 2:

Etter aktivering blir du tatt videre til veiviser for å ferdigstille oppsettet. Her velger du metoden for å godkjenne betalinger: velger du regnskapsgodkjente betalinger kan du forhåndsgodkjenne betalingene direkte i økonomisystemet, ellers må du ettergodkjenne betalingene i nettbanken:

RGB Bilde 1.png

Steg 3:

På neste steg i veiviseren (Bankoppsett) legger du inn bankkontonummer og huker av for ønsket funksjonalitet for autobankavtalen. Telefon er det samme som telefonnummer registrert under to-faktor for Brukerinnstillinger.

RGB Bilde 2.png

Steg 4:

Etter veiviseren vil du motta en epost fra Zdata. Følg instruksene i eposten, men merk at det er forskjellige instrukser avhengig av hvilken bank du har. Det er opp til banken å sørge for at du har korrekt avtale for OCR og Remittering slik at de kan levere riktige filer til Zdata.

Steg 5:

Som bruker vil du få varsel i Uni Economy (bjelle-ikonet) om at bankavtalen er aktivert og du kan ta i bruk autobank.

Steg 6:

Den som oppretter selskapets første autobankavtale blir automatisk satt opp som Bank Administrator (Bank.Admin). Denne brukeren kan i sin tur opprette nye bankbrukere dersom det er flere personer som skal sende betalinger til banken. Opprette bankbrukere kan du gjøre ved å registrere eksisterende Uni Economy-brukere i brukeroppsett. Les mer

Opprett ny autobankavtale dersom du allerede har en eksisterende avtale

Det er også mulig å opprette en ny autobankavtale selv om det finnes en eksisterende avtale i systemet. Dette kan være aktuelt dersom det er ønskelig å ha flere aktive autobankavtaler, eller dersom man ønsker å bytte bank. For å opprette en ny autobankavtale går du først på Bank --> Utbetalinger (1) og velger de tre prikkene til høyre i bildet (2). Velg "Ny autobankavtale" (3) og følg stegene som forklart over. Merk at det kun er Bank.Admin som kan foreta dette valget.