Bruk kategori: Lønnsavregning på kun en ansatt

Dersom du har mange ansatte med fast lønn og trekk, og du skal kun kjøre lønn for én ansatt, så kan du benytte ansattkategori til dette formålet.

Stegvis veiledning:

1. Gå inn på den ansatte. Under detaljer og flere detaljer, opprett en ny ansattkategori ved å trykke på "Legg til kategori". Velg deretter "lag ny kategori" og skriv inn et navn som passer til kategorien, som f.eks. "En ansatt". Velg deretter kategorien du har opprettet.

En ansatt 1.png

En ansatt 2.png

en ansatt 3.png

En ansatt 4.png

en ansatt 5.png

2. Opprett en lønnsavregning, der du legger inn opplysninger om alle nødvendige felter som passer til den lønnsavregningen som du forsøker å kjøre. Men under feltet “hent ansatte”, velg “bruk ansatt kategori”. Velg deretter kategorien du har nettopp laget. I dette eksemplet er det da "en ansatt".

Opprett lønnsavregningen, du vil nå kun få opp den ene ansatte det gjelder på lønnsavregningen.

Opprett lønnsavregning 1.png

Opprett lønnsavregning 2.png

Opprett lønnsavregning 3.png

3. Når du har kjørt ferdig lønnen for den ene ansatte, er det lurt å fjerne kategorien som du har lagt på den ansatte, slik at vedkommende ikke kommer med når du skal avregne lønn for en annen ansatt i fremtidige lønnskjøringer.