Registrere lønnshistorikk

Dersom det har vært kjørt lønn på de ansatte i et annet system og du skal nå begynne å føre i Uni Economy, kan du legge inn historikken på de ansatte i egen lønnsavregning

Menyvalg: Lønn - lønnsavregning - Oppsett:

• Skattetrekk settes til: Ikke skatt. Dette fordi skattetrekket må registreres manuelt, og ikke regnes ut av systemet.
  • Under Lønnsoppsett fjernes krysset for: Inkluder faste poster/trekk.
  • Fra\til dato: All historikk kan avregnes i en kjøring (slik som eks. her viser), eller du kan velge å legge inn mnd. for mnd.

Da er det klart for å registrere lønnspostene.

Alle hittilverdier på de ansatte legges inn her under riktig lønnsart, sats og antall. (se eks. under)

Skattetrekket skal også registreres her, husk negativt fortegn.

Når alle ansatte er registrert, og totalbeløp stemmer, avregnes lønnskjøringen ved å klikke på "Avregn" i høyre hjørnet. Denne lønnsavregningen skal IKKE bokføres i regnskap.

For å registrere feriepengegrunnlag for de ansatte, klikker man på Funksjoner - generer feriepenger:

registrere feripengegrunnlag.jpg