Problemer med pålogging ved henting av tilbakemelding/skattekort fra Altinn

 

 

feilmelding smspin_1.jpg

Dersom du får denne feilmeldingen ved forsøk på å logge på med SMSpin skyldes dette at brukernavn/passord er feil. Vær oppmerksom på at det er SMSpin som skal benyttes og ikke MinID etc. For å teste at du benytter korrekt pålogging kan du forsøke å logge på Altinn via denne linken: SMSpin Altinn 

 

Her er en oppskrift på hvordan du kan sette opp passordet som skal benyttes:

  • Gå på Altinn.no og logg på med den påloggingsmetoden du vanligvis benytter.
  • Gå på Profil, roller og rettigheter.

 velg selskap.jpg

  • Velg Avanserte innstillinger. 

 avanserte innstillinger.jpg

 

  • Scroll ned til Innloggingsinformasjon og skriv inn nytt passord på Endre passord. Kontroller også at mobilnummeret er korrekt, og at det er hake på for Tillat innsending fra applikasjon eller system med dette brukernavnet og passordet.  Velg så Lagre:

 innloggingsinformasjon.jpg

  • Det er det det passordet som du nå har lagret på brukerprofilen i Altinn som skal benyttes når du logger på med SMS-pin fra Uni Economy. (Fødselsnummer kan benyttes som brukernavn).

 

Merk at brukeren må ha en av følgende tilgangene “Regnskapsfører lønn”, “Regnskapsfører med signeringsrettighet”, “Regnskapsfører med signeringsrettighet”, “Regnskapsmedarbeider”, “Utfyller/Innsender” eller “Begrenset signeringsrettighet” i Altinn på selskapet for å kunne hente skattekort, les mer på Altinn sine sider her; Roller og rettigheter

 

Dersom du fremdeles får feil, kan det være at du ikke har tilstrekkelige rettigheter til å hente tilbakemelding på a-meldingen for dette organisasjonsnummeret.

MERK: Dersom du i løpet av kort tid har gjort tre forsøk der påloggingen feiler, så blir brukeren din låst i 60 minutter av Altinn.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×