Periodisere lønn

Merk at før du kan periodisere lønn må en lønnsavregning være opprettet, ferdig utfylt og avregnet. Du må også aktivere periodisering av lønn. Gå til innstillinger i toppmenyen og velg Lønn. Gå deretter til fanen Spesielle innstillinger og bla ned til Periodisering av lønnsbilag. Sett hake ved Periodisering aktivert og klikk på Lagre innstillinger.

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsavregning. Klikk på en avregnet lønnsavregning.

cs.periodisere lønn.um.1.png

2. Klikk på Bokfør.

cs.periodisere lønn.um.2.png

3. Fyll ut feltene, velg aktuell periode under Bokføringsperiode – periodisering og klikk på Generer. Du kan velge bokføringsperiode for to tidligere perioder. Bokføringsdato vil hentes fra utbetalingsdatoen på lønnsavregningen.

cs.periodisere lønn.um.3.png

Det vil totalt sett bli generert tre bilag. Det første bilaget er et bilag med utbetalingsdato, det andre vil trekke kostnadene som er ført i det første bilaget, og det tredje bilaget fører kostnadene i periodiseringsdatoen man har valgt selv.

4. Kontroller konteringssammendraget og klikk på Bokfør.

cs.periodisere lønn.um.4.png

NB! Vær oppmerksom på at dersom du velger "ikke lag periodiseringsbilag" vil systemet bokføre kostnadene kun på bokføringsdatoen.