Lønnsinnstillinger: Feriepenger

1. Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Lønn.

cs.lønnsinnstillinger feriepenger.um.1.jpg

2. Velg fanen Feriepenger.

3. Gå til feltet Trekk i fastlønn i feriemåned for å velge mellom oppsett som skal gjelde når du utfører systemets rutine for utbetaling av feriepenger for fastlønnede ansatte.

4. Sett hake ved Ignorer grunnbeløpet dersom du vil at systemet skal beregne hele feriepengegrunnlaget med selskapets standardsats og ekstra 2,3 % for ansatte over 60 år med feriepengegrunnlag over 6G. Her kan du også fjerne (den lovpålagte) 6. ferieuken for ansatte over 60 år

5. Klikk på Endre under Standard feriepengesats dersom du vil endre feriepengesats for alle ansatte. Systemets standard feriepengesats er 10,2 %. For arbeidstaker over 60 år med rett til ekstra ferie forhøyes prosentsatsen med 2,3 prosentpoeng.

6. Klikk på Registrer til høyre for Registrer feriepengegrunnlag for å manuelt legge inn feriepengegrunnlag per ansatt og endre feriepengesats per ansatt.

cs.lønnsinnstillinger feriepenger.um.2.png