Personvern (GDPR) på helseopplysninger og fravær

Arbeidsmiljøloven § 9-3 og § 9-4 omtaler innhenting av helseopplysninger og gjennomføring av medisinske undersøkelser. Vi går igjennom noen viktige punkter knyttet til Fravær under Lønnsmodulen i UniEconomy. For en mer generell oversikt over hvordan UniMicro forholder seg til GDPR klikk deg videre til vår side om personvern her.

Som arbeidsgiver vil det foreligge et lovlig grunnlag for å beholde og lagre sensitiv informasjon om et aktivt arbeidsforhold. Herunder gjelder det informasjon om permisjoner, sykefravær, behov for tilrettelegginger mv, og eventuelle advarsler/tilrettevisninger. Dette er en del av personaladministrasjonen som har grunnlag i GDPR artiklene 6 nr.1 bokstavene b), c) og f), jf. også artikkel 9 nr. 2 b i forbindelse med sykefraværsoppfølging og helseopplysninger mv.

Fravær er en egen rolle. Brukere som skal ha fraværs-rollen må i tillegg ha tildelt rollen "Full tilgang lønn". Det er viktig å legge merke til at alle brukere som har rollen "Full tilgang lønn" vil ha tilgang til å lese informasjon om fravær registrert på ansatte, selv om de ikke har fått rollen for fravær. For lisens- og selskapsadministratorene av selskapet er det derfor viktig å ta en runde på hvilke brukere som har rollen "Full tilgang lønn" før fraværsfunksjonen tas i bruk.