Antall døgn ombord for sjøfolk og sjømannsfradrag

I a-ordningen er det noen hensyn å ta på lønnsarten dersom du har ansatte med rett på sjømannsfradrag og der det skal innberettes antall døgn ombord.

For å få tilgang til skatte og avgiftsregler for sjøfolk i Uni Economy, må man først hake av for "Særskilt fradrag for sjøfolk" i firmaoppsettet. Menyvalg: Innstillinger - lønnsinnstillinger - lønnsoppsett:

innstillinger sjøfolk.jpg

Når du har haket av for Særskilt fradrag for sjøfolk i innstillinger, kan du gå til lønnsarter og velge synkroniser lønnsarter. Systemet vil da importere et standardsett med lønnsarter for sjøfolk:

synk lønnsarter sjøfolk.jpg

Lønnsartene finner du mellom lønnsartnr 2000 -3000:

lønnsarter sjøfolk.jpg

Oppsett av lønnsarter for sjøfolk:

Antall dager:

Lønnsarten for antall døgn ombord for sjøfolk skal ikke ha noen haker under "Behandling" på lønnsarten:

antall døgn lønnsart sjøfolk 1.jpg

I stedet skal lønnsarten ha verdien Antall døgn ombord som du finner under "Innstillinger" på lønnsarten.

antall døgn lønnsart sjøfolk.jpg

Antallet blir så hentet fra det antallet du registrerer inn på lønnsposter i denne lønnsarten.

Sjømannsfradrag:

Inntekten der den ansatte får sjømannsfradrag skal merkes med en spesiell avgiftsregel i a-meldingen. Lønnsarter du benytter for å registrere lønn til ansatte med sjømannsfradrag må derfor merkes med Særskilt fradrag for sjøfolk i feltet Skatte og avgiftsregel under A-meldingsinformasjon på lønnsarten:

lønnsart sjøfolk.jpg

Dersom dere tidligere har brukt samme lønnsart til å utbetale lønn til både ansatte som skal ha sjømannsfradrag og ansatte som ikke skal ha det, så må dere altså nå opprette flere lønnsarter. Det er Skatte- og avgiftsregelen på lønnsarten som nå styrer når sjømannsfradraget slår inn.