Ansattkort: Ytelser

Under arbeidsforhold-fanen i ansattkortet finner du bildet for ytelser. Her angir du lønnssats for den ansatte. Merk at dette feltet henger tett sammen med lønnsarter; ved oppsett av lønnsart velger du om sats skal hentes fra månedslønn, timelønn eller fri sats fra den ansatte, eller om det skal legges inn egen sats i lønnsarten. For alle valgene utenom det siste er det altså her du bestemmer sats som blir benyttet ved bruk av den aktuelle lønnsarten.

Hvis du kun fyller ut månedslønn vil systemet automatisk beregne timelønn dersom øvrige felter i fanen "Arbeidsforhold" er fylt ut. Merk også at i feltet "Hovedbokskonto" kan du overstyre konto som lønnen til den ansatte føres mot. Hvis dette feltet står blankt bruker systemet hovedbokskonto som er angitt i lønnsarten.