Administrere lønnsavregning

Når du har opprettet en ny lønnsavregning vil du havne i bildet for å administrere denne. Du kan også gå inn på lønnsavregningen fra menyvalget «Lønnsavregninger».

Når du oppretter en avregning kommer alle faste poster som ligger på selskapets ansatte automatisk med. I bildet for lønnsavregningen får du en oversikt over alle ansatte med faste poster som er tatt med i avregningen, og de faste postene som ligger på hver av dem.  Disse postene kan ikke endres, men du kan slette dem ved å trykke på søppel-ikonet til høyre på linjen. Du kan også legge inn tilleggsopplysninger og laste opp dokumentasjon ved å velge de tre prikkene helt til høyre på linjen.

Hvis en ansatt ikke har faste poster, må denne hentes inn manuelt via «Hent ansatt», eller lastes opp til lønnskjøringen via funksjonen «Variable lønnsposter». I det blanke feltet under faste poster kan du også legge til lønnsposter på hver ansatt.

I oversikten over ansatte vil det være en rød trekant ved siden av navnet dersom det mangler info, for eksempel skattekort, på en ansatt.

Under «Oppsett» kan du endre på oppsettet du valgte når du opprettet lønnsavregningen. Øverst i bildet får du en oppsummering over perioden for lønnskjøringen, utbetalingsdato, antall ansatte og totalt beløp til utbetaling.