Låse regnskap

Regnskapet kan låses til og med en periode på to måter: Når MVA-melding er signert eller via regnskapsinnstillinger.

Via signert MVA-melding

Når du sender MVA-meldingen din til Altinn og signerer eller godkjenner den manuelt, vil du få et dialogvindu som lar deg låse regnskapet til og med perioden for innsendt MVA-melding. Hvis du klikker OK, vil systemet låse denne perioden. Hvis du ikke ønsker å låse, kan du sette hake ved Ikke lås regnskapet ved signering.

Cs låse regnskap 5.jpg

Via regnskapsinnstillinger

Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Regnskap. I innstillingene ser du om regnskapet er låst, og for hvilken periode. Du kan også manuelt velge en annen periode for låsing ved å angi en dato i feltet Regnskap låst til. For å se historikken over når perioder har blitt låst eller åpnet, klikker du på Vis historikk.

Cs Låse regnskap 1.jpg

Historikken gir deg en oversikt over hver enkelt periode som har blitt låst eller åpnet, samt datoen det ble utført, hvilken bruker som utførte handlingen, og eventuelle kommentarer dersom en tidligere sperret periode har blitt åpnet.

Cs låse regnskap 2.jpg

Hvis du vil åpne en låst periode i regnskapet, klikker du på symbolet for kalender. For å åpne en periode må du lukke regnskapet bakover i tid.

Cs låse regnskap 3.jpg

Om du åpner en periode som tidligere var sperret, må du angi en kommentar for hvorfor perioden åpnes opp igjen.

Cs låse regnskap 4.jpg