Malklient

En malklient kan benyttes til å lagre data og innstillinger som skal kopieres til nye klienter. I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du setter opp og bruker en malklient.

En malklient kan inneholde f.eks. kontoplan, utsendelseplan, leverandører osv som kan brukes ved opprettelse av et nytt selskap. Alle innstillinger i malklienten vil bli lest inn på det nye firmaet som opprettes ut ifra malen, så det er ikke anbefalt å registrere data som ikke ønskes kopiert over i et nytt selskap. Dette kan f.eks. være selskapsspesifikk regnskapsdata, faktura eller lignende.

Når en klient er opprettet som en malklient, vil dette indikeres i oppgavelinjen inne i økonomisystemet når du er inne på klienten:

Merk at en eksisterende klient som ikke er opprettet som malklient fra før heller ikke kan benyttes som malklient ved en senere anledning. En malklient kan med andre ord kun opprettes når det opprettes et nytt selskap.

I første vindu huker du av for "Opprett ny malklient". Her kan du lese mer om hvordan du oppretter et nytt selskap generelt.

Når malklienten er opprettet, kan den benyttes som mal neste gang du oppretter et nytt selskap. Når du går igjennom veiviseren for nytt selskap, huker du av for den aktuelle malen i steg nr. 3