Lisensadministrator vs. selskapsadministrator

Systemet opererer med to ulike type administratorer, henholdsvis lisensadministrator og selskapsadministrator. Under tar vi for oss hovedforskjellene mellom disse typene.

Lisensadministrator

En lisensadministrator er en bruker som er administrator på hele lisensen. Typisk vil et regnskapsbyrå ha flere kundeavtaler på sin hovedlisens. Vedkommende har mulighet til å opprette nye kundeavtaler/selskaper, administrere eksisterende kundeavtaler/selskaper, samt aktivere påkrevd to-faktor for brukerne på lisensen

I tillegg kan en lisensadministrator gi seg selv administratortilgang på selskapsnivå på et spesifikt selskap.

Som lisensadministrator vil du få utvidet informasjon under Min profil → Lisensinformasjon. Her vil du kunne redigere lisensen og se en liste over eventuelle andre lisensadministrator. Det er også mulig å legge til ny administrator - det er kun lisensadministrator som har denne rettigheten. Her kan du lese mer om lisensinformasjon.

Lisensinfo1_1.png

 

Selskapsadministrator

En selskapsadministrator er en som er administrator på et spesifikt selskap. Hovedfunksjonen til en selskapsadministrator er at vedkommende kan administrere alle systeminnstillinger, brukere (roller og tilganger) og utføre produktkjøp i markedsplassen. En selskapsadministrator har ikke tilgang til utvidet lisensinformasjon, og kan dermed heller ikke utføre handlinger på lisensnivå.

En selskapsadministrator vil ha brukertype "Administrator" i oversikten over brukere.

selskapsadmin.png

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×