Kreditnota i bank

For å motregne en faktura mot en kreditnota, må du legge begge til betaling. De kan ikke motregnes  i leverandørfakturaens flyt. Du kan derimot motregne en kreditnota mot en leverandørfaktura i bankmodulen dersom fakturasummen er større enn kreditnotaen og fakturaen og kreditnotaen har samme betalingsdato.

Vi anbefaler å  inkludere kun den aktuelle fakturaen og kreditnotaen til samme leverandør i en utbetalingsbunt, da det kan oppstå problemer med kryssingen dersom bunten inneholder flere fakturaer fra samme leverandør.

1. Gå til Bank i venstremenyen og velg Utbetalinger

2. Klikk på de tre kulepunktene på aktuelle betalingen

3. Velg Endre betaling

cs. Kreditnota i bank 1 um.png

4. Foreta endringer og klikk på Oppdater betaling

cs. Kreditnota i bank 2 um.png

Vær oppmerksom på følgende:

• For å kunne krysse fakturaene mot hverandre, må betalingsdato, ikke forfallsdato, være den samme.
  • Fakturaen og kreditnotaen må begge sendes enten  strukturert (med KID) eller ustrukturert (med kun fakturanummer/melding).