Bytte bank

Har du endret bankforbindelse kan ny konto legges inn under Bankinnstillinger. Når kontoen er registrert vil du kunne aktivere denne for Autobank om ønskelig. Under går vi gjennom stegene for denne prosessen. Nederst i artikkelen ser du også hvordan du endrer standardkonto.

Ny konto og Autobank:

For å legge til en ny konto går du til Innstillinger  Bank (1). Herfra finner du valget "Legg til ny bankkonto" (2):

Legg til bankkonto.png

Når du trykker på dette alternativet får du opp følgende vindu som du fyller ut med valgfritt navn på kontoen, type konto, kontonummer og tilknyttet hovedbokskonto. Feltene for navn på bank og IBAN fylles ut automatisk basert på inntastet kontonummer:

Ny konto.png

Nederst på vinduet får du også valg om dette skal være en ny standardkonto (drift, skatt, lønn). Merk at du kan kun velge én standardkonto per type, og denne vil være standard for betalinger, utfakturering osv.

Når ny konto er registrert vil den dukke opp blant mulige valg når du forsøker aktivere den for Autobank. Ny avtale følger de vanlige stegene for autobankavtale som beskrevet her: Ny autobankavtale (RGB). Har du allerede vært gjennom førstegangsoppsett for Autobank på det aktuelle selskapet vil du som Bank.Admin finne valg om ny avtale som et tredjevalg på samme nedtrekksmeny som du finner Mine Autobankavtaler.

Endre eksisterende konto:

Har du allerede opprettet ny bankkonto og i ettertid vil endre hvilken som er standardkonto (drift, skatt, lønn) kan du enkelt gjøre dette ved å gå til Innstillinger  Bank (1), klikke på den aktuelle bankkontoen (2) og huke av for standardkonto (3). Husk å lagre endringen (4):

Endre standardkonto_1.png