Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning

Importere fra Variable lønnsposter

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Variable lønnsposter.

2. Velg aktuell opprettet lønnsavregning. Dersom aktuell lønnsavregning ikke er opprettet må du lage en ny lønnsavregning

3. Klikk på Flere valg og velg Importer variable lønnsposter.

cs.Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning.um.1.png

4. Klikk på Last ned mal og legg inn nødvendig informasjon. Merk at kolonnene Lønnsart, Ansattnr. og Antall er obligatoriske felter i malen. Lagre filen lokalt.

5. Velg Uni std. Excel import fra nedtrekklisten dersom du benytter malen. Det er også mulig å benytte fil av Visma busimess lønn format dersom du har dette.

6. Klikk på Velg fil for å laste opp ferdig utfylt mal. Klikk på Import for å importere variable lønnsposter.

cs.Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning.um.2.png

Importere fra Importsentralen

1. Gå til innstillinger i toppmenyen og velg Importsentral.

cs.Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning.um.3.png

2. Gå til fanen Import og klikk på Last ned mal under Variable lønnsposter.

cs.Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning.um.4.png

3. Legg inn nødvendig informasjon. Merk at kolonnene Lønnsart, Ansattnr. og Antall er obligatoriske felter i malen.

cs.Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning.um.6.png

4. Klikk på Importer under Variable lønnsposter. Klikk deretter på Velg fil for å laste opp ferdig utfylt mal. Sett aktuelt datoformat og velg aktuell lønnsavregning. Klikk på Start Import for å importere variable lønnsposter.

Dersom selskapet har egendefinerte dimensjoner vil disse vises i kolonnen(e) etter K.

cs.Importere variable lønnsposter fra excel til lønnsavregning.um.5.png

Feltbeskrivelse for mal, variable lønnsposter:

Felt Innhold Beskrivelse
*Lønnsart Heltall (tall uten desimaler), obligatorisk lønnsartnr. må være opprettet i systemet før import
*Ansattnr. Heltall, obligatorisk Den ansatte må være opprettet i systemet før import
*Antall Heltall, obligatorisk Antall på lønnsart
Sats Flyttall (tall med desimaler, kan også være uten desimaler)

Sats på lønnsart, multipliseres med antall

Tekst Tekst

Tekst til lønnsposten

Fra dato Kan være i forskjellige dato format. Hyppigst brukt er dd.mm.yyyy

Eksempel: 18.09.2022. Må være i samme dato som fra og til dato på lønnsavregningen

Til dato Kan være i forskjellige dato format. Hyppigst brukt er dd.mm.yyyy

Eksempel: 18.09.2022. Må være i samme dato som fra og til dato på lønnsavregningen

Prosjektnr. Heltall

Prosjektnummer vil bli opprettet dersom nummeret ikke finnes fra før

Avdeling Heltall

Avdelingsnummer vil bli opprettet dersom nummeret ikke finnes fra før

Kontonr.  Heltall

Hovedbokskontonr. til lønnsarten

Kommentar Tekst

Valgrfi kommentar til lønnsavregningen.

*obligatoriske felter