Firmaoppsett og innstillinger

Menyvalg: Innstillinger - Firmaoppsett  - Innstillinger

Forklaring på felter:

Kontoplan: Valg av hvilken kontoplan som skal benyttes.

Synlige kontoer: Her kan man velge om man vil ha utvidet oppsett eller enkelt oppsett. Enkelt oppsett har færre hovedbokskontoer enn utvidet oppsett.

Mva pliktig: Her kan man velge "Avgiftsfri", "Avgiftsfri, men planlegger mva-registrering når omsetningsgrensen passeres" og "Avgiftspliktig".

Mva skjema: Her kan man velge RF-0002 Mva melding - alminnelig næring

- RF-0002 skal leveres av de som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret for alminnelige næringer

- RF-0004 skal leveres av de som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret for Primærnæringer. Primærnæringer defineres som næringsdrivende innen jordbruk, skogbruk og fiske som har omsetning over en viss størrelse av avgiftspliktige varer og tjenester.

Foretaksregistret: Denne haken skal være på dersom selskapet er foretaksregistrert.

Firmaoppsett - innstillinger.png