Bankavstemming generelt

Ved å gå til Bank → Bankavstemming (1) får du tilgang til hovedsiden i bankavstemming. Her får du en oversikt over samtlige aktive kontoer i bruk (2), Avstemmingsrapport (3), og Kontoutskrifter (4).

• Bankkontoer: Her kan du gå videre for å avstemme kontoer, samt se status på de ulike kontoene (5). Dersom en konto mangler kontoutskrift, må du bestille bankavstemming for å få inn kontoutskrifter fra banken eller laste opp kontoutskrift manuelt. Dersom du trykker på de tre prikkene for en konto får du også opp snarveier for å se månedsoversikt, opprette bankposter manuelt eller legge til kontoutskrift.
  • Avstemmingsrapport: Her kan du hente ut avstemmingsrapport samt se totaloversikt over alle avstemte kontoer. Klikk på nedtrekksmenyen for å endre konto (6). Dersom du har poster som ikke er avstemt kan du klikke deg direkte til avstemmingsbildet ved å klikke på "Avstem x ventende poster" (7). Klikk på "Eksporter rapport" for å vise avstemmingsrapport (8). Her kan du også eksportere rapporten til Excel eller lagre den som PDF.
  • Kontoutskrifter: Her får du en oversikt over alle kontoutskrifter som er lastet inn i systemet, enten automatisk eller manuelt. Velg de tre prikkene for å ferdigstille avstemming eller slette kontoutskrift (9), og klikk på tallet under antall poster for å se alle transaksjonene i den aktuelle kontoutskriften (10).