Autentisering av utbetaling

Etter implementering av nytt API for vår bankløsning er autobank-passordet blitt fjernet for å kunne implementere regnskapsgodkjente betalinger (RGB). I de tilfellene der banken ikke støtter RGB som metode for å verifisere utbetalinger, er oppsett for autentisering avhengig av nåværende løsning i banken.

Bank uten ettergodkjenning i nettbank

For disse bankene anbefaler vi å aktivere RGB selv om banken ikke støtter denne løsningen per nå. Utbetalingsfilene vil fortsatt bli mottatt og behandlet av den aktuelle banken, men brukere som skal sende utbetaling må gå gjennom prosedyren for godkjenning i systemet. Det vil si at man må godkjenne med bank-ID en gang per 90 dager, og i mellom disse godkjenningene må utbetalinger bekreftes med to faktor autentisering. For mer info om aktivering av RGB på eksisterende autobankavtaler, klikk her.

Bank med ettergodkjenning i nettbank

For disse bankene anbefaler vi at ettergodkjenning i nettbank brukes som autentisering, altså at RGB ikke aktiveres på den aktuelle klienten. Det er opp til den enkelte om man ønsker et ekstra sikkerhetssteg i systemet, men når utbetalinger må ettergodkjennes i nettbank er dette et tilfredsstillende sikkerhetstiltak med tanke på autentisering. Aktivering av RGB vil i disse tilfellene legge til et ekstra steg som i utgangspunktet er unødvendig.