Manuelt føre refusjon sykepenger arbeidsgiveravgift (aga)

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsavregning.

2. Opprett en ny lønnsavregning eller klikk på en lønnsavregning med status opprettet

cs.refusjon aga.um.1_1.png

Tips! Ofte unngår du feil ved å automatisere prosessen: Du kan importere oppgjørsrapport (K27) refusjoner fra NAV direkte inn i systemet.

3. Klikk på aktuell ansatt.

4. Legg inn systemets standard lønnsart 911 Refusjon sykelønn (aga) og sats med negativt fortegn. Satsen og datoene finner du i vedtaket fra Nav.

5. Klikk på Lagre

cs.refusjon aga.um.2.png

Beregne ekstra arbeidsgiveravgift ved refusjon fra Nav

Refusjon av sykepenger og permisjoner skal redusere lønnsgrunnlaget og vil dermed ikke telle med når det beregnes 5 % ekstra arbeidsgiveravgift. Dette er uavhengig av om arbeidstaker er syk tidlig på året eller etter at fribeløpet (2023: kr 750.000, 2024: kr 850.000) er passert.