Sluttmelde arbeidsforhold

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte. Klikk på den ansatte som skal sluttmeldes.

cs.sluttmelde ansattl.um.1.png

2. Klikk på de tre kulepunktene under arbeidsforhold og velg Vis detaljer

cs.sluttmelde ansattl.um.2.png

3. Legg inn sluttdato og velg Årsak til sluttdato ved å klikke på nedtrekkslisten. Årsak til sluttdato er påkrevd i a-meldingen og du får derfor ikke lagret uten å ha fylt inn dette.

Har du glemt å sluttmelde et arbeidsforhold tilbake i tid? Ikke noe problem. Sett sluttdato til ønsket dato. Endringen blir med på A-melding for neste periode som sendes inn.

cs.sluttmelde ansattl.um.3.png

4. Klikk Lagre, og deretter Sett ansatt som inaktiv. Det vil fortsatt være mulig å søke opp den ansatte i en lønnsavregning selv om vedkommende er inaktiv.

cs.sluttmelde ansattl.um.4.png

Dersom den ansatte skal over i ny stilling kan du velge Opprett nytt arbeidsforhold.

Dersom den ansatte har et annet arbeidsforhold enn det som er sluttmeldt kan du velge Lukk.

Skatteetaten tillater å rapportere lønnstranser i A-melding på en ansatt uten aktivt arbeidsforhold. Det er dermed ikke behov for å endre på sluttdatoer ved for eksempel utbetaling av sluttoppgjør feriepenger, bonus, etterbetalinger av lønn, overtid o.l.etter at arbeidsforholdet er sluttmeldt. Vær oppmerksom på at du ikke endrer opplysningene om arbeidsforholdet.