Bokføring av lønnsavregning

Når en lønnsavregning er avregnet er den klar til å bli bokført. Se her for hvordan man oppretter en lønnsavregning.

bokføring lønn.jpg

Når man har valgt bokfør kommer det opp et konteringssammendrag. Her kan du foreta tre endringer før du genererer bilaget.

(1) Systemet foreslår utbetalingsdato som bokføringsdato, denne kan endres. Du kan angi en annen bokføringsdato enn utbetalingsdato. (2) Du kan også endre nummerserie som skal brukes i bilagsføringen. (3) Til sist i nedtrekksmenyen for type bilag kan du velge om det skal føres bilag med dimensjoner kun på resultatkonto, på resultat- og balansekonto, eller uten dimensjon. Dersom du har lagt inn dimensjoner på en eller flere linjer i lønnsavregningen vil bokføringen inkludere dimensjoner på de aktuelle hovedbokskontoene, på egne linjer i bilaget, basert på valget du gjør her.

Velg generer for å genere et nytt bokføringsbilag.

Når du generer bokføringen vil du i konteringssamnendraget få en forhåndsvisning som viser hvordan bilaget vil se ut ved bokføring.

konteringssamendrag ny.jpg

Når du har sett igjennom at alt ser korrekt ut, kan du velge bokfør.